LINECKÉ CUKROVÍ

Historie lineckého těsta sahá až do poloviny 17.století, kdy hraběnka Anna Margarita Sagramosa zaznamenala hned čtyři druhy receptu...Nicméně na svět se tento recept dostal o něco později a to roku 1823...od té doby se můžeme určitě setkat s více než čtyřmi druhy...

Já bych Vám ráda představila ten můj (náš) recept..
Vím, je to těsto, kteří všichni znáte, ale i tak se určitě najde někdo...kdo ho nezná ;-)



Suroviny:
420g hladké mouky
280g másla
100g cukru
4 žloutky
2 van.cukry

Postup:
Předehřejeme troubu na 170´C.
Ze všech surovin zaděláme těsto a necháme asi hodinku odpočinout v lednici.
Vyvalujeme placku cca 5mm vysokou a vykrajujeme kolečka (s otvorem i bez - hvězdičky, srdíčka..cokoliv:))

Pečeme cca 9min - kontrolujeme - dokud není těsto krásně růžové...

Mažeme rybízovou marmeládou, slepujeme a cukrujeme moučkovým cukrem.




Žádné komentáře:

Okomentovat