Toto vynikající jídlo - překvapivé chuti :)
Nebudu tady dělat chytrou jak o tomto sýru vše vím a tak jsem si otevřela naší známou Wikipedii a začala studovat, co to vlastně je a jak se vyrábí :)
Je to tvarohový sýr a tu jemně tvarohovou získává díky tomu, že se během zpracování několikrát omývá, aby byl zbaven kyselosti :) ...hmmm zajímavé....
Dost tady chytrostí a jdeme vařit ;-)
Suroviny:
250g těstovin - jakékoliv, které máte rádi
olivový olej
1 nasekaná malá cibule
500g mletého masa (nejlepší je mix mas - vepřové/hovězí)
400g konzervovaných rajčat (krájených)
špetka sušeného oregána
400g sýru cottage
špetka sušené majoránky
svazek jarní cibulky
2 velká rajčata
250g mozzarelly
sůl a pepř
Postup:
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě. Mezitím necháme v pánvi na 2 lžících oleje zesklovatět cibuli, přisypeme maso a opečeme ho, aby zhnědlo. Vmícháme k masu rajčata z plechovky, oregano, sůl a pepř a společně čtvrt hodiny vaříme.
V misce smícháme cottage s majoránkou.
Troubu předehřejte na 175 °C. Zapékací misku (zhruba 28 x 17 cm nebo větší) vymažeme olejem, dospod dáme polovinu masové směsi, pak vsypeme slité těstoviny, na ně sýr cottage a navrch zbývající masovou směs.
Pečeme 30 minut. Pak na povrch naskládejte jarní cibulky nakrájené na delší kousky, čerstvé rajče a natrhanou mozzarellu.
Dopékáme cca 10min už jen aby se zapekla mozzarella. :))
Přeji dobrou chuť ;-)
Žádné komentáře:
Okomentovat