ZAPEČENÉ TĚSTOVINY SE SÝREM COTTAGE

Co udělat se sýrem cottage, když si ho ,,v akci,, nakoupíte hromadu a pak už Vám leze i ušima?? :))
Toto vynikající jídlo - překvapivé chuti :)

Nebudu tady dělat chytrou jak o tomto sýru vše vím a tak jsem si otevřela naší známou Wikipedii a začala studovat, co to vlastně je a jak se vyrábí :)
Je to tvarohový sýr a tu jemně tvarohovou získává díky tomu, že se během zpracování několikrát omývá, aby byl zbaven kyselosti :) ...hmmm zajímavé....já mam to slovo opravdu moc ráda :D

Dost tady chytrostí a jdeme vařit ;-)

Suroviny:
250g těstovin - jakékoliv, které máte rádi
olivový olej
1 nasekaná malá cibule
500g mletého masa (nejlepší je mix mas - vepřové/hovězí)
400g konzervovaných rajčat (krájených)
špetka sušeného oregána
400g sýru cottage
špetka sušené majoránky
svazek jarní cibulky
2 velká rajčata
250g mozzarelly
sůl a pepř



Postup:
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě. Mezitím necháme v pánvi na 2 lžících oleje zesklovatět cibuli, přisypeme maso a opečeme ho, aby zhnědlo. Vmícháme k masu rajčata z plechovky, oregano, sůl a pepř a společně čtvrt hodiny vaříme.
V misce smícháme cottage s majoránkou.

Troubu předehřejte na 175 °C. Zapékací misku (zhruba 28 x 17 cm nebo větší) vymažeme olejem, dospod dáme polovinu masové směsi, pak vsypeme slité těstoviny, na ně sýr cottage a navrch zbývající masovou směs.


 



Pečeme 30 minut. Pak na povrch naskládejte jarní cibulky nakrájené na delší kousky, čerstvé rajče a natrhanou mozzarellu.


Dopékáme cca 10min už jen aby se zapekla mozzarella. :))

 

 
Přeji dobrou chuť ;-)



Žádné komentáře:

Okomentovat