KOŘENÍ NA MASO - tzv. STŘEDOMOŘSKÉ

Strašně pozdě a strašně se stydím....:( Pečení cukroví mě zaměstnalo tak moc, že jsem jedlé dárečky vyráběla 23.12. nebo jako ostuda i 24.12. a to už ani nemělo smysl někomu dávat nějaké tipy :( Ale já se už polepším, budu na to mít více času a tak to půjde lépe ;-)
Tak je taková malinká ochutnávka - třeba na příští rok a nebo to vlastně můžete vyrábět kdykoliv během roku, nejen na Vánoce ;-)

Není to úplně nic sladkého, ale na maso je to vynikající a tak se musím podělit :)


Suroviny:
rozmarýn
mořská sůl-nejlépe hrudkovaná, ale pokud se Vám bude chtít investovat do vločkové, bude to ještě lepší :)
bobkový list
celý pepř
chilli kroužky
tymián


Postup:
Veškeré koření smícháme dohromady a naplníme kořenky :)
Anooo....je to velice těžké, ale jde o to jak si to namícháte - pokud má někdo raději pálivější, tak dáme více chilli, pokud ne, chilli ani dávat moc nemusíte (ale trošku tam nechte, dodá to masu takový správný říz :))...Joo a zapomněla bych!! 
Bobkový list i chilli ve hmoždíři rozdrtíme na kousíčky :)

Opravdu ochutnejte a vyrobte - i pro sebe klidně jen tak jako koření na maso - dá se v tom maso naložit, nebo jen posypat a opéct :)

sklenička je koupená v IKEA - sada po 4ks (kořenka)

Žádné komentáře:

Okomentovat