RYBÍZOVÉ MAKRONKY

.... aneb začíná makronkové (mé) šílenství :) Jelikož mam díky cukroví, asi 30 bílků a je nějaký lepší způsob na upotřebení?? ;-)

Za inspiraci děkuji chez lucii :)


Suroviny: (na 20 makronek - 40 skořápek :)
69g mandlové mouky
62g moučkového cukru
52g bílků
52g cukru krupice
barvivo

... nepovedla se mi moc nožička :( ...




Postup:
Předehřejeme si troubu na 150´C a plech si vyložíme buď pečícím papírem - pod který i můžeme nakreslit na papír šablonu na makronky a nebo koupenou silikonovou formu.

Mandlovou moučku s moučkovým cukrem promixujeme ve foodprocesoru a přesejeme přez jemné sítko.

Do mísy dáme bílky a cukr krupici a nejprve šleháme na pomalé otáčky, až se rozpustí cukr.
Poté otáčky zvýšíme na střední a šleháme, až dosáhneme lesklé, ale stále tekuté konzistence. Nakonec zvýšíme na maximum a šleháme až do doby, dokud nám nevznikne (přešlehaný) pevný sníh.
Přidáme požadované barvivo a šleháme ještě tak minutku :) Sníh bude vypadat vysušeně.

Přisypeme mandlovou-cukrovou směs a obracíme stěrkou, dokud nedosáhneme tekuté konzistence - takové ,kdy po vyndání stěrky z mísy, vytvořená špička pomalu klesá zpět, až úplně zmizí.

Hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou koncovkou a na plech nastříkáme pravidelná kolečka. Každým plechem důrazně praštíme o stůl (několikrát, abychom se zbavili vzduchových bublin).
Pokud jste použili šablonu, teď jí opatrně vysuneme:)

Pečeme 18 min.
Ihned je sundáme po upečení z plechu, aby se nedopékaly. Necháme trošku vychladnout a pomalu odloupneme z papíru(nebo silik.formičky) a necháme vychladnout úplně.

Plníme požadovaným krémem nebo marmeládou. (máslový krém. mascarpone+marmeláda, samotná marmeláda...na co máte zrovna chuť a k jaké příležitosti to vyrábíte ;-)))

Já je mám plněné rybízovou marmeládou :)

P.S. : Ikdyž se mi nepovedly tzv.nožičky, tak jsou mňamóóózní :))


Žádné komentáře:

Okomentovat