Jedna z dalších kapitol - NOKY....
Opravdu rychlá příprava, vynikající příloha k jídlu, možnost uchování v mrazáku...prostě ideál :)
A tak si jich několik druhů připravíme...
Dnes začínáme bramborovými - pro mě nejlepšími - mohla bych je jích (a také jím) samotné ;-))
Suroviny:
1kg brambor - moučné, typ C
100g hladké mouky
2 žloutky
sůl + pepř
trocha parmazánu
Postup:
Brambory se uvaří ve šlupce ve vodě, nechají se trochu
zchladnout a oloupou se.
Nastrouháme je, přidáme vejce, parmezán, mouku a uděláme těsto, z něho
válečky a z nich nočky. Vkládáme do vroucí osolené vody a jakmile vyběhnout nahoru tak je sítkem vyndaváme nejlépe do cedníku - propláchneme nakonec všechny studenou vodou.
Syrové se dají na pomoučněném tácu zmrazit a pak
je jen vysypete do vroucí vody a máte je hotové jak kdybyste je dělaly
čerstvé. :))
Žádné komentáře:
Okomentovat