ČOKOLÁDOVÉ SUŠENKY S FLEUR DE SEL

Čokoláda a mořská sůl? Vynikající spojení.....

Suroviny
170g hladké mouky
25g holandského kakaa
lžička jedlé sody
150g změklého másla
100g hnědého cukru
50g cukru krupice
lžička mořské soli
150g kvalitní hořké čokolády


Postup
Troubu si předehřejeme na 170´C. Nejprve si smícháme změklé máslo, oba cukry a sůl. V jiné misce si připravíme mouku smíchanou se sodou, kakaem. Čokoládu nasekáme na kousky a spolu s prosátou moukou (směsí) přidáme k vymíchanému máslu. Rychlé zpracujeme, jelikož se nám máslo bude rozpouštět pod rukama :)


Z těsta uděláme dva válečky, zabalíme do alobalu a dáme cca na 2hod. do lednice.



Po 2 hodinách válečky krájíme na kousky velké asi 1cm, dáváme na plech s pečícím papírem a pečeme zhruba 12min, dokud nám neztmavnou a neztvrdnou :)

 
_______________________________________________________________
 
Něco navíc
Sušenky jsou vynikající když si je namáčíte do mléka ;-)
 
 
 
 
Recept jsem objevila na stránkách www.bohynekuchyne.cz :))

Žádné komentáře:

Okomentovat