POLÉVKA Z ČERNÉ ŘEDKVE

Suroviny:
1 cibule
3-4 černé ředkve
2 lžíce másla
750 ml vody
250 g Ricotta (Lučina, tvarohový sýr)
pažitka, sůl, pepř
 
Postup:
Na másle osmahneme cibulku (cca 3minuty) poté přihodíme na kostky nakrájenou a oloupanou ředkev a také krátce pár minutek osmahneme, zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme cca 15 - 20 minut.
Poté rozmixujeme ponorným tyčovým mixerem, vmícháme Ricottu nebo Lučinu, osolíme a opepříme podle chuti a ozdobíme pažitkou.


_______________________________________________________________

Něco navíc :

Černá ředkev obsahuje vitamíny C, E a B. Pomáhá s trávením a působí antibakteriálně.
Dá se koupit ve vybraných supermarketech, biopotravinách a určitě jí najdete na farmářských trzích, kterých je teď všude plno :)
Její sezóna začíná v dubnu a končí až v listopadu, takže času na vyzkoušení tohoto receptu máte plno :)



2 komentáře:

  1. Terezko zajímavá krémová polévka, určitě moc dobrá zaručeně vyzkouším...:))

    OdpovědětVymazat