Suroviny:
1 cibule
3-4 černé ředkvePostup:
Na másle osmahneme cibulku (cca 3minuty) poté přihodíme na kostky nakrájenou a oloupanou ředkev a také krátce pár minutek osmahneme, zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme cca 15 - 20 minut.
Poté rozmixujeme ponorným tyčovým mixerem, vmícháme Ricottu nebo Lučinu, osolíme a opepříme podle chuti a ozdobíme pažitkou.
_______________________________________________________________
Něco navíc :
Černá ředkev obsahuje vitamíny C, E a B. Pomáhá s trávením a působí antibakteriálně.
Dá se koupit ve vybraných supermarketech, biopotravinách a určitě jí najdete na farmářských trzích, kterých je teď všude plno :)
Její sezóna začíná v dubnu a končí až v listopadu, takže času na vyzkoušení tohoto receptu máte plno :)
Terezko zajímavá krémová polévka, určitě moc dobrá zaručeně vyzkouším...:))
OdpovědětVymazatUrčitě a pak dej echo, jak chutnala ;-)
Vymazat