HRUŠKOVÝ KOLÁČ

Suroviny:

NA LINECKÉ TĚSTO
320 g hladké mouky
135 g másla
2 vejce
1 kávová lžička prášku do pečiva
špetka soli

ČOKOLÁDOVÁ NÁPLŇ
150g hořké čokolády
1 PL medu
50ml smetany (30%)

MEZI-VÝPLŇOVÁ NÁPLŇ :))
70 g cukru  
70 g  másla 
140 g hladké mouky 
2 menší vejce
1/2 lžičky skořice (nebo jakéhokoliv koření - já použila kardamon)

+ 3 hrušky ;-)

Postup:

Předehřejeme si troubu na 180´C. 
Uděláme si linecké těsto - ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme na dobu přípravy náplní do lednice.

Pokud máme těsto v lednici, vrhneme se na přípravu čokoládové náplně. Nad vodní lázní rozehřejeme čokoládu. Mezitím prohřejeme smetanu s polévkovou lžící medu - nesmí se vařit!
Za stálého míchání smícháme čokoládu se smetanou - vytvoří se nám čokoládový krém :)

Na mezi-výplňovou náplň si vyšleháme cukr s vajíčkem a rozpuštěným máslem. Postupně přimícháme mouku a koření.

Vymažeme si koláčovou formu :) a vyložíme dno pečícím papírem. Do formy vymačkáme těsto, tak aby jí pokrylo celou - i hranu :) Na těsto nalijeme čokoládovou náplň, následně nalijeme druhou náplň a pokryjeme hruškami (které si předem oloupeme a nakrájíme na plátky - požadovaný tvar :))

Pečeme v přehřáté troubě cca 30-40min.

Pocukrujeme moučkovým cukrem a můžeme papat ;-)




Žádné komentáře:

Okomentovat