KUŘECÍ V RAJSKÉ OMÁČCE

Néé nebojte se, nedělám osvětu v rajské omáčce... Že bych k ní místo hovězí maso cpala kuřecí, to bych si ani nedovolila... Toto je jiná rajská (lépe řečeno - rajčatová) omáčka - spíše bych to hodila na italský způsob....
A jelikož jsem si koupila opravdu moc výhodně bazalku (doufám, že mi vydrží déle než jeden víkend a neuschne :P) musela jsem jí tam také využít a určitě vyzkoušejte je to moc dobré.

Díky citrónu lehce nakyslé, víno kyselost malinko podtrhne, ale i tak si určitě pochutnáte pokud máte rádi nezajeté chutě....A s jasmínovou rýži - jedna velká báseň :)))


Suroviny:
500g kuřecích prsou
1 citron
50g slaniny
1 středně velká cibule
1 lžíce sladké papriky
70g rajského protlaku - použila jsem pasírovaná rajčata v krabičce (Lidl)
cca 7 lístků čerstvé bazalky ( můžete použít i nasekanou petržel)
100ml bílého vína

200g jasmínové rýže




Postup:
Dáme si vařit rýži :)

Do misky si nakrájíme kuřecí maso na kostičky, pokapeme šťávou z citrónu a necháme odpočinout.
Mezitím si nakrájíme cibuli a slaninu na kostičky a osmahneme na větší pánvi. Jakmile nám cibule zesklovatí přisypeme kuřecí maso i se šťávou a opečeme ho.


Sundáme na chvilku z ohně a přidáme papriku - promícháme. Vrátíme zpět na oheň a přilijeme protlak, přisypeme bazalku, osolíme a opepříme. Provaříme a přilijeme víno - dusíme cca 10min.
Případně ještě dochutíme :)





DOBROU CHUŤ

Žádné komentáře:

Okomentovat