ŠPALDOVÝ DORT S HRUŠKAMI A SKOŘICÍ

Narozeniny jsem sice už měla, ale k sepsání receptu na dort, který jsem dostala, jsem se dostala až teď :(
Velmi zdravý dortík, pro každou příležitost :)
Poměrně rychlý a velice jednoduchý :)


Suroviny:
70g špaldové hladké mouky
70g třtinového cukru
1 lžička bezfosfátového prášku do pečiva
2 vejce
lžička kůry z biocitronu
2 lžičky skořice
1 plátek asi 1 cm másla
cca 25 g strouhané čokolády


Krém
2 mascarpone 
2 philadelphie
2 lžíce medu 
2 lžíce skořice

+ hrušková domácí povidla

Postup:
Předehřejeme si troubu na 160´C.
Cukr si rozdělíme na půl - jednu polovinu, spolu se špetkou solí a bílkem, ušleháme na sníh.


S druhou půlkou cukru a citronovou kůrou ušleháme žloutky do pěny.


Rozpustíme si máslo (necháme vychladnout) a v jiné míse si prosejeme mouku spolu s kypřícím práškem a skořicí.


Bílky a žloutky smícháme opatrně, přilijeme rozpuštěné máslo a přisypáváme mouku + nastrouhanou čokoládu.

Vymažeme si formu (průměr cca 18cm) máslem a vysypeme špaldovou moukou.
Dáme péct do trouby cca na 20min (zkoušíme špejlí!!)
Necháme vychladnout na mřížce...


Krém:
Všechny suroviny vyšleháme do krému.

Dort dvakrát prořízneme, namažeme krémem a povidly. Takto opakuje na obě dvě patra :)
Celý poté potřeme krémem a okraje posypeme/obalíme nastrouhanou čokoládou (jde to tedy hůře - můžete použít špachtli a pomalu tam tu nastrouhanou čokoládou nalepovat)

Vše můžeme ozdobit karamelizovanou hruškou :))



Žádné komentáře:

Okomentovat