ANANASOVO-ČOKOLÁDOVÝ DORT

Tento dortík jsem dělala na Nový rok, jako sladkou tečku na závěr večera :)


Suroviny:
Těsto:
5 vajec
150g cukru krystalu
5 lžic oleje
120g hladké mouky
30g kakaa

Krém:
2x puding (ananasový - ale příchuť záleží jen na Vás :))
500ml mléka
1 vanilkový cukr
1van.lusk (popř. navíc jeden van.cukr ;-))
3 lžíce cukru krystalu
250g tvarohu polotučného
4 lžíce šlehačky (31% smetana na šlehání)


4 lžíce pomazánky ze sušenek Lotus ( upřímně říkám, že pokud milujete arašídové máslo, tak tohle už nikdy nedáte z ruky ;-)) - je to hroznáá závislost!!! - NEBEZPEČÍ!! :))))

čokoládové hoblinky z jedné mléčné čokolády

Plech (20x30cm) nebo jakoukoliv formu máte doma. Já pekla na plechu a poté vykrojila formičkou :)

Postup:
Předehřejeme si troubu na 150´C.
Oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Po částech přisypáváme cukr a stále šleháme. 
V menší misce si rozšleháme vejce s olejem a postupně přidáváme do ušlehaného sněhu, Na závěr lehce vmícháme mouku a kakao.
Musím se pochlubit - moje nová cupcake stěrka :))

Připravené těsto nalijeme do formy (kterou si předem vymažeme a vysypeme moukou) o velikosti cca 30x20cm a pečeme 30-40min ( je potřeba kontrolovat špejlí :))

Po upečení a vyndání z trouby necháme vychladnout.


Krém si připravíme tak, že uvaříme puding podle návodu na pytlíku. Přidáme van.cukr a zrníčka z vanilkového lusku. Jakmile je puding hotový, tak vypneme plamen a vložíme kastrůlek do studené vody. Za stálého míchání vychladíme - nesmí se vytvořit škraloup. Jakmile je puding vlažný, vmícháme tvaroh a šlehačku. Metličkou vyšleháme na krém :)

Korpus potřeme pomazánkou ze sušenek a následně hotovým krémem a necháme vychladit nejméně 1hod. :)


Žádné komentáře:

Okomentovat