KARIBSKÝ KRÉM

Jemný krém s lehkou chutí kokosu a silnou chutí skořice  - přesně jak dělané pro mě!!!
Je to typický krém pro Vánoce v Karibiku (ale proč si neudělat Vánoce i v lednu ;-))

Upozorňuji - je to velice ,,jedlé,, a hutné - takže se tím určitě přejíte! Ale já skořice nemůžu odolat a to nikdy a v žádném provedení.....



Suroviny:
1/2 hrnku rýžové mouky (nebo rýžového škrobu ) - sehnala jsem jí ve zdravém domečku
3/4 hrnku krupicového cukru - pokud nemáte rádi moc sladké, dejte klidně jen půlku
1 hrnek kokosového mléka
2 hrnky plnotučného mléka
3 svitky skořice + 2 čajové lžičky namleté skořice
2 žloutky


Postup:
Promíchejte si v hrnci škrob s cukrem a poté přidejme obě mléka i skořici. Na středním plameni pomalu za STÁLÉHO míchání vařte, dokud směs nezhoustne. Poté odstavte z ohně a přidejte žloutky - pořádně promíchejte, ale už nevařte!
Odstraňte skořici a vlijte do skleniček. Nechte vychladnou! (Upřímně já o jedna i teplé :P)



Žádné komentáře:

Okomentovat