PŘEKLÁDANÉ ŠKVARKOVÉ PAGÁČE

Ano..i něco tak malého, tučného a strašně nedietního může být tak dobrého....tato dobrota se podává nejčastěji k vínu při večerním posezení ve dvou...při svíčkách....
No, to jsme se dostali někam kam jsme nechtěli, tak se vrátíme zpět do kuchyně k troubě :)




Suroviny:
1 kostka droždí
100ml smetany (těsto se mi zdálo hodně suché a nešlo zpracovat - tak jsem tam přidala ještě zbytek smetany - takže pokud se Vám to stane také klidně použijte rovnou 200ml)
500g hladké mouky
1 vejce
2 žloutky na potření
1/2 hrnku škvarků
sůl na dochucení

mořská sůl, drcené ořechy, seznam, lněné semínko na ozdobu

Postup:
Troubu si rozehřejeme na 200´C.
Z droždí, vlažné smetany a trochy mouky připravíme kvásek.
Smícháme mouku, sůl, vejce a kvásek a rukama pořádně propracujeme do tužšího těsta.
Necháme asi 45min kynout na teplém místě!

Vykynuté těsto rozválíme na plát.
Polovinu těsta posypeme pomletýma škvarkama, přiklopíme druhou půlkou a necháme 15min kynout.
Pak plát znovu rozválíme a opět polovinu posypeme škvarkama a druhou půlkou přiklopíme. Necháme 15min kynout.
Z takto připraveného plátu vykrájíme pagáče ve tvaru malých koleček (oválků, jak se vám bude chtít). Potřeme je žloutkem a posypeme podle vlastní chuti - já posypala mořskou solí.


Pečeme 15-20min dokud nezezlátnou. :))




Žádné komentáře:

Okomentovat